cormedico.com.mk
ПОСВЕТЕНОСТ ОД 2010 ГОДИНА
НИЕ ГО СЛУШАМЕ ВАШЕТО СРЦЕ
НОВ ПАЦИЕНТ     ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД     УСЛУГИ     ЗА НАС                                                                                                                     in     t

Ние сме COR MEDICO, нашата основна определба е да обезбедиме сеопфатна кардиолошка нега. Применувањето на различни современи методи за превенција и лекување на Вашето срце, за нас е секојднена пракса и обврска.

Секој член на тимот на COR-MEDICO е целосно посветен на згрижувањето на секој наш пациент пооделно. Ние сме присутни таму и тогаш кога сме најпотребни. Комбинирањето на експертските знаења од интерната медицина и кардиологијата на исто место и во исто време, овозможуваат сеопфатност и успешност во задоволувањето на потребите на нашите пациенти.

Целосна посветеност на Вас и Вашето здравје!

Достапни за Вас, секогаш и насекаде!

Програма +

Вашиот личен лекар, секогаш со Вас, секогаш за Вас!

© 2018 COR Medico, PZU. All Rights Reserved.           

Како одењето ја намалува телесната тежина

 

Одењето може да биде едноставен, супер достапен начин за намалување на телесната тежина, особено ако вашиот животен стил условува да бидете приковани на биро или во кола. Така е заради тоа што покрај стимулацијата во согорувањето калории, одењето повеќе и поголго е одличен начин за намалување на нивото на стрес, односно...  

Анафилактичен шок

 

Анафилаксата или анафилактичниот шок е сериозна алергиска реакција на телото, што се појавува неколку минути по доаѓањето во контакт со алергиски супстанции.

Супстанциите кои предизвикуваат анафилактична реакција се многубројни. Некои лекови, како што се пеницилин и аспирин...

cormedico.com.mk
cormedico.com.mk

Пливање: 10 работи кои родителите треба да ги знаат!

 

Сите деца би требало да научат да пливаат!

 

Секој ден околу 10 луѓе умираат заради тоа што не знаат да пливаат. Обуките по пливање не можат да ги спречат сите, но можат да спречат голем дел од тие смртни случаи. Децата не мора да знаат да ги пливаат сите стилови, но мора да бидат способни да се вратат на површината на водата, да останат горе и да испливаат до местото каде ќе можат да застанат на нозе и да излезат на копно...

ЕКГ 

 

НЕОГРАНИЧЕН БРОЈ НА КОНСУЛТАЦИИ - (Достапност 24/7) 

 

ДОПЛЕР НА ДОЛНИ И ГОРНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ

 

ЕХО НА СРЦЕ, СТОМАЧНИ ОРГАНИ, ШТИТНА ЖЛЕЗДА

 

ДОПЛЕР НА КАРОТИДИ

 

КОРОНАРЕН СТРЕС ТЕСТ

 

ЛАБОРАТОРИСКИ АНАЛИЗИ

 

ХОЛТЕР-ЕКГ

 

КОНТРОЛНА КРВНА СЛИКА И УРИНАРЕН СТАТУС

 

ПРИОРИТЕТ ПРИ ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ

 

ПОСЕТА И СТРУЧНИ КОНСУЛТАЦИИ ВО СЛУЧАЈ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА

 

 ПРЕГЛЕД НА ПОВИК

 

ДОМАШНА ПОСЕТА

 

 РЕГИСТРИРАЈ СЕ...

Што да јадете и пиете после напорно трчање ?

 

 

Не е тајна дека исхраната го олеснува или го отежнува трчањето. Но за време на трчањето не е важно само она што го јадете и пиете.

 

Всушност, кај 41% од тркачите кај кои се појавуваат стомачни проблеми за време на трчањето, обично го прекинуваат трчањето или трката. Но, експртите велат дека нјаголемиот дел од причините за тоа може да бидат превенирани...

 

web
statistics