cormedico.com.mk
ПОСВЕТЕНОСТ ОД 2010 ГОДИНА
НИЕ ГО СЛУШАМЕ ВАШЕТО СРЦЕ
НОВ ПАЦИЕНТ     ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД     УСЛУГИ     ЗА НАС                                                                                                                     in     t

Ние сме COR MEDICO, нашата основна определба е да обезбедиме сеопфатна кардиолошка нега. Применувањето на различни современи методи за превенција и лекување на Вашето срце, за нас е секојднена пракса и обврска.

Секој член на тимот на COR-MEDICO е целосно посветен на згрижувањето на секој наш пациент пооделно. Ние сме присутни таму и тогаш кога сме најпотребни. Комбинирањето на експертските знаења од интерната медицина и кардиологијата на исто место и во исто време, овозможуваат сеопфатност и успешност во задоволувањето на потребите на нашите пациенти.

Целосна посветеност на Вас и Вашето здравје!

Достапни за Вас, секогаш и насекаде!

Програма +

Вашиот личен лекар, секогаш со Вас, секогаш за Вас!

© 2018 COR Medico, PZU. All Rights Reserved.           

Што ако јадете премногу зрнести продукти?

 

Веќе знаете дека зрнестите продукти (јаткасти) се добри во процесот на одржување на вашето здравје, особено за здравјето на срцето, борбата против различни типови на рак, намалувањето на ризикот од Алцхајмерова болест, па дури и при обидите за слабеење, што е и веројатно причина никогаш... 

 

Полови разлики кај срцевиот удар

 

Замислете некој во моментот на срцев удар. Ако замислувате маж кој се стега за градите и е во агонија, тоа е разбирливо. Кога се помлади, мажите се соочуваат со поголем ризик од срцеви заболувања во споредба со жените. Вобичаено, срцевиот удар е најчестата манифестација на...

 

 

cormedico.com.mk
cormedico.com.mk

Како до намалување на ризикот од срцева слабост?

 

Според неколку понови истражувања, секојдневната триесетминутна физичка активност можеби и не е доволна за да го зачува здравјето на вашето срце.

После анализирањето на навиките при физичка активност на околу 400 000 луѓе, во 12 различни испитувања, истражувачите откриле дека кај оние кои практикуваат физичка активност во времетраење од 30 минути на ден, забележан е...

ЕКГ 

 

НЕОГРАНИЧЕН БРОЈ НА КОНСУЛТАЦИИ - (Достапност 24/7) 

 

ДОПЛЕР НА ДОЛНИ И ГОРНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ

 

ЕХО НА СРЦЕ, СТОМАЧНИ ОРГАНИ, ШТИТНА ЖЛЕЗДА

 

ДОПЛЕР НА КАРОТИДИ

 

КОРОНАРЕН СТРЕС ТЕСТ

 

ЛАБОРАТОРИСКИ АНАЛИЗИ

 

ХОЛТЕР-ЕКГ

 

КОНТРОЛНА КРВНА СЛИКА И УРИНАРЕН СТАТУС

 

ПРИОРИТЕТ ПРИ ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ

 

ПОСЕТА И СТРУЧНИ КОНСУЛТАЦИИ ВО СЛУЧАЈ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА

 

 ПРЕГЛЕД НА ПОВИК

 

ДОМАШНА ПОСЕТА

 

 РЕГИСТРИРАЈ СЕ...

Пет начини за стимулирање на развојот на коскеното ткиво

 

 

Најдобрата превенција на остеопорозата започнува рано, поточно за време на првите две декади од животот, односно во периодот кога најмногу може да влијаете на стимулирањето на растот на коскеното ткиво, преку внесувањето на доволно калциум и витамин D, како и преку редовната физичка активност која значително го стимулира растот и развојот на коскената маса. Доколку сте постари од 20 години не треба...

 

web
statistics