cormedico.com.mk
ПОСВЕТЕНОСТ ОД 2010 ГОДИНА
НИЕ ГО СЛУШАМЕ ВАШЕТО СРЦЕ
НОВ ПАЦИЕНТ     ЗАКАЖИ ПРЕГЛЕД     УСЛУГИ     ЗА НАС                                                                                                                     in     t

Ние сме COR MEDICO, нашата основна определба е да обезбедиме сеопфатна кардиолошка нега. Применувањето на различни современи методи за превенција и лекување на Вашето срце, за нас е секојднена пракса и обврска.

Секој член на тимот на COR-MEDICO е целосно посветен на згрижувањето на секој наш пациент пооделно. Ние сме присутни таму и тогаш кога сме најпотребни. Комбинирањето на експертските знаења од интерната медицина и кардиологијата на исто место и во исто време, овозможуваат сеопфатност и успешност во задоволувањето на потребите на нашите пациенти.

Целосна посветеност на Вас и Вашето здравје!

Достапни за Вас, секогаш и насекаде!

Програма +

Вашиот личен лекар, секогаш со Вас, секогаш за Вас!

© 2018 COR Medico, PZU. All Rights Reserved.           

Пет причини заради кои би требало да јадете јагленохидрати

 

Ако внимателно се погледне, тогаш лесно може да се воочи дека популарните диети се често променливи и неконзистентни. На пример во еден период на големо се пропагираше идејата дека треба да се практикува исхрана во која внесот на масти е минимален, за да набрзо после тоа... 

 

 

Зошто имам главоболка после плачење?

 

Понекогаш, исплачувањето може да ви ја олесни моменталната состојба, но некогаш после плачење се чувствувате ужасно.

 

Ако ја занемариме емотивната состојба која довела до плачење и сама по себе е доволно оптеретувачка...

 

 

cormedico.com.mk
cormedico.com.mk

Пушењето и мутациите во телото

 

Зошто луѓето кои пушат имаат толку повисок ризик од појава на рак на бели дробови?

 

Според неколку понови истражувања, кај луѓето кои пушат по една кутија цигари на ден, секоја година во просек се појавуваат по 150 дополнителни мутации во нивните бели дробови.

Овие истражувања покажале дека промени се појавуваат и кај другите органи и тоа по околу 97 мутации во секоја клетка на ларинксот, 39 мутации во секоја клетка на фаринксот, 23 мутации во...

ЕКГ 

 

НЕОГРАНИЧЕН БРОЈ НА КОНСУЛТАЦИИ - (Достапност 24/7) 

 

ДОПЛЕР НА ДОЛНИ И ГОРНИ ЕКСТРЕМИТЕТИ

 

ЕХО НА СРЦЕ, СТОМАЧНИ ОРГАНИ, ШТИТНА ЖЛЕЗДА

 

ДОПЛЕР НА КАРОТИДИ

 

КОРОНАРЕН СТРЕС ТЕСТ

 

ЛАБОРАТОРИСКИ АНАЛИЗИ

 

ХОЛТЕР-ЕКГ

 

КОНТРОЛНА КРВНА СЛИКА И УРИНАРЕН СТАТУС

 

ПРИОРИТЕТ ПРИ ПРИЕМ НА ПАЦИЕНТИ

 

ПОСЕТА И СТРУЧНИ КОНСУЛТАЦИИ ВО СЛУЧАЈ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА

 

 ПРЕГЛЕД НА ПОВИК

 

ДОМАШНА ПОСЕТА

 

 РЕГИСТРИРАЈ СЕ...

Скриени знаци кои предупредуваат на проблеми кај вашите коски

 

 

Најверојатно мислите дека остеопорозата е проблем за кој треба да се грижат постарите. Точно е дека најчесто скршениците на колкот, р`бетот и надлактицата се јавуваат кај постари од 65 години. Всушност основата за таквите трауматични и често животозагрозувачки повреди е поставена многу порано...

 

web
statistics